Тиери Ньовил спечели последния шейкдаун за годината в Монца

EoTUrebXYAY116g

Тиери Ньовил и Николас Жилсул записаха най-доброто време преминавайки през 4,64 километровия шейкдаун на рали „Монца“. Белгийското дуо се впусна четири пъти през етапа, но най-доброто време го постигна още в първото си минаване.

Техните съотборници Ойт Танак и Мартин Ярвеоя записаха с 2,1 секунди по-слабо време спирайки часовника на 3:10.8 минути и завършвайки на втора позиция пред Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия, които направиха най-доброто си време при третото си излизане.

Кале Рованпера/Йоне Халтунен и Такамото Катцута/Даниел Барит затварят челната петица с топ екипажите в последния шейкдаун за сезона.

Оле Кристиян Вейби/Йонас Андерсон и Дани Сордо/Карлос дел Барио са със седмо и осмо време докато лидерите в шампионата Елфин Еванс/Скот Мартин са осми.

Екипажът на Тойота създаде работа на своите механици след грешка и завъртане в едва първото си излизане по трасето. За щастие щетите по задницата и изпускателната система на Yaris WRC бяхя остранени и дуото успя да премине още три пъти по отсечката.

Днес на екипажите им предстои да стартират в първия етап от рали „Монца“, който ще започне в 15:08 ч. Българско време и ще може да се гледа по телевизия Max Sport 1.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]