Тиери Ньовил спечели в Португалия, вече е новия лидер в шампионата

Тиери Ньовил и Николас Жилсул взеха победата на рали „Португалия“ записвайки своята втора победа през сезон 2018. Именно тази победа изведе Тиери Ньовил начело на шампионата с аванс от 19 точки спрямо Себастиен Ожие, който не успя да завърши надпреварата след излитане от трасето в петък.

Ньовил и Жилсул стартираха днешния ден с аванс от 39.8 секунди пред преследвачите им Елфин Еванс и Даниел Барит. Екипажа на М-Спорт днес имаше съвсем друга задача и тя бе да се защитава от Тимо Сунинен/Мико Маркула, които стартираха деня от трета позиция след  10 секундно наказание на Дани Сордо/Карлос Дел Барио.

Младия Сунине успя да стопи изоставянето си спрямо Еванс от 22.1 секунди на 8.4 секунди преди старта на последния етап от рали „Португалия“. В пауър етапа, Сунинен не успя да се пребори със съотборникът си завършвайки португалското рали на впечатляващата трета позиция.

Дани Сордо, не успя да „изчисти“ наказанието си и бе принуден да се бори в директна битка с Есапека Лапи. Двамата си размениха позициите на няколко пъти днес, докато Лапи не записа няколко силни време взимайки и победата в пауър етапа.

Пилотите на Ситроен Мадс Остберг и Крейг Брийн завършиха на шеста и седма позиция записвайки поредното разочароващо състезание за Ситроен.

В WRC2 Понтус Тидеман бе безапелационен взимайки победата с аванс от над две минути спрямо Лукаш Пенячек и Стефан Лефевр.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]