Тиери Ньовил пое челото в рали Мексико

Тиери Ньовил рали Мексико - Rally Mexico Tierrhy Neuville

Стотици хиляди фенове се събраха за да наблюдават двете минавания по улиците на колоритният град Гуанахуато, гледайки белгиецът Тиери Ньовил как излиза начело в генералното класиране с аванс от 1.1 секунди пред лидера в шампионата Елфин Еванс.

Павираното трасе и миньорските тунели по традиция не оставят място за грешки, но Ньовил успя да се справи блестящо бивайки най-бърз и през двете минавания зад волана на своя Hyundai i20 Coupe WRC.

„Харесвам тази отсечка и винаги съм бил бърз тук – коментира Ньовил на стоп финала. – Знам, че всяка стотна ще е важна през този уикенд затова се опитах да натискам още от първият километър.“

Третото най-добро време при второто минаване за Ойт Танак го торпилира от седмо на трето място в генералното класиране с изоставане от 1.9 секунди зад съотборникът му в Hyundai и с аванс от 0.1 секуди пред Теемо Сунинен.

Дани Сордо завърши първият си ден от рали „Мексико“ на пето място на 2.3 секунди от лидера, докато Себастиен Ожие е с шесто време на две десети зад испанецът.

 Гъс Грийнсмит и Есапека Лапи удариха стената още при първите си минавания, което ги принуди да стартират вторите със светеш сигнал за внимание на таблото на техните Fiesta WRC.

Кен Блок записа последно 24-то време имайки проблеми с прекъсващият му Ford Escort Cosworth.

Тази вечер започва същинската част от рали „Мексико“, като екипажите ще направят по две минавания на етапите в планините около Гуанахуато.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]