Тиери Ньовил заявен за ралито на легендите

От Хюндай Моторспорт обявиха че, екипажът на Тиери Ньовил и Николас Жилсул ще вземат участие в тазгодишното издание на рали „Легендите“ в Сан Марино. Двамата ще седнат зад волана на добре познатият ни Hyundai i20 Coupe WRC, няколко дена след рали „Уелс“.

Зад това участие се крие подготовката на Ньовил за рали „Каталуня“, като участието му по легендрните асфалтови трасета на Сан Марино са повече от добро място за тренировка.

Белгиеца се намира в една доста интересна позиция в битката при пилотите в WRC, което означава че, всяка една точка ще бъде от огромно значение за него.

Това няма да е първото участие на Ньовил в друг формат. По-рано през годината той участва на рали „Ипър“, като също така преди рали „Германия“ взе участие в немският шампионат за туристически автомобили TCR, взимайки изненадващо победата на пистата „Нюрбургринг“ зад волана на Hyundai i30 N TCR.

Новината за участието на Ньовил идва по същото време в което Себастиен Льоб обяви своето участие зад волана на Hyundai i20 Coupe WRC на рали „Гранадата“ в Испания.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]