Тиери Ньовил зададе темпото в първия етап от рали Португалия

Тиери Ньовил и Мартейн Видаге записаха най-добро време в 2,9-километровия супер специален етап Figueira da Foz, който се проведе по улиците на град Фигейра да Фош.

Дуото на Hyundai Motorsport записа с 0,6 секунди по-добро време от вторите Себастиен Ожие и Венсант Ланде. Трето време записаха От Танак и Мартин Ярвеоя, които изостанаха с 2 секунди зад своите съотборници.

Такамото Катцута и Кале Рованпера записаха идентични времена с изоставане от 2,4 секунди спрямо челото. Адриен Формо, най-бързият в шейкдауна, Дани Сордо и Елфин Еванс затварят челната осмица след вчерашния първи етап от рали „Португалия“.

С девето време в генералното класиране е и лидерът в WRC2 Йоан Росел, който записа с 0,5 секунди по-добро време от своя сънародник Пиер-Луй Лубе. С трето най-добро време в WRC2 е Крис Мийк, който записа с 1,1 секунди по-слабо време от Росел.

Николай Грязин и Константин Александров записаха с 3,1 секунди по-слабо време от това на техните съотборници Йоан Росел и Арно Дьонанд. Въпреки това, руснакът с български паспорт и неговият навигатор не се заявиха за участие в WRC2 и само участват в класирането на клас RC2.

Днес стартира и същинската част от рали „Португалия“ с изключително предизвикателния етап Mortágua, който стартира в 10:05 часа бългаско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]