Тиери Ньовил води в рали Сафари след първият етап

Тиери Ньовил и Матейн Видаге спечелиха първия етап от рали „Сафари“ с аванс от едва 0,1 секунди пред своите съотборници От Танак и Мартин Ярвеоя. На трето място се наредиха победителите от шейкдауна Кале Рованпера и Йоне Халтунен с изоставане от 0,8 секунди.

Хиляди фенове се събраха за да гледат най-добрите рали пилот във вчерашния супер специален етап „Касарани“, който се намира в покрайнините на Найроби.

„Определено състезанието ще бъде много предизвикателно. Надяваме се този път да имаме късмет и да преминем без технически проблеми или грешки. Мисля, че сме се подготвили добре“, коментира Тиери Ньовил, който има две отпадания от три участия в рали „Сафари“.

На четвърто място в генералното класиране се намира Такамото Катцута. Японеца има два подиума в рали „Сафари“ и определено е готов да повтори този резултат. Зад него на 0,6 секунди се намира Есапека Лапи, който затваря челната петица.

В WRC2 лидер е Гас Грийнсмит, който записа с 2,8 секунди по-добро време от Оливър Солберг. На трето след първият етап се намира Каетан Каетанович с изоставане от 3,1 секунди зад челото.

Същинската част от рали „Сафари“ стартира днес от 07:15 ч. българско време с 19,17 километровата отечка „Лолдиа“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]