Тиери Ньовил взима първият етап в Япония

Thierry Neuville

Тиери Ньовил и Николас Жилул спечелиха първият етап от рали „Япония“. Двамата успяха да запишат най-доброто време в 2,10 километровата отсечка на стадион „Тойота“, където екипажите се изправят едни срещу други в директна битка.

„От наша страна няма никакво никакъв натиск, просто се наслаждаваме и ще се опитаме да се борим за още една победа“, коментира Тиери Ньовил, който записа с 0,7 секунди по-добро време от Есапека Лапи.

От Танак шеговито заяви, че при него има доста напрежение, най-вече с това да се изправи в директна битка срещу Такамото Катцута в стадиона. Естонеца записа с 1,4 секунди по-слабо време от бъдещия си съотборник Тиери Ньовил.

Такамото Катцута и Дани Сордо затварят челната шестица пред един недоволен Кале Рованпера.

„Колата е скапана за каране в този етап, за съжаление ще премине от тук цели три пъти, като ще се наложи да измислим някакво решение“, коментира вече двукратният световен шампион Кале Рованпера.

Същинската част от рали „Япония“ започва тази вечер от 00:04 часа българско време с втория специален етап Isegami’s Tunnel 1 (23,6 км).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]