Тиери Ньовил аут, От Танак повежда в рали Сардиния

От Танак и Мартин Ярвеоя са лидерите в рали „Сардиния“ след днешните съботни сутрешни минавания. Дуото на Hyundai Motorsport има преднина от 3,5 секунди спрямо Себастиен Ожие и Венсант Ланде. На трето място с изоставане от над минута зад битката за първото място се намират Такамото Катцута и Арън Джонсън.

Днешния съботен ден определено оправда очакванията на всички ни. Изключително тежките условия на рали „Сардиния“ подставиха под сериозно изпитание екипажите и техните автомобили.

От Танак стартира днешния ден с атака, като така той успя да прескочи вчерашния лидер Себастиен Ожие. Френската рали легенда беше на път също да постави доста добро време, но за негово съжаление той спука гума. Той все пак не успя да загуби значително време от това, което му позволи да остане в битката с изоставане от 0,1 секунди спрямо Танак. Естонеца от своя страна също разкри, че предния капак на автомобила му не е бил затворен напълно, проблем който е имал и през вчерашния ден.

Във втората отсечка за деня SS6 Tula 1 (22,61 км) Ожие успя да отвърне на атаката и отново излезе начело на класирането с 2,2 секунди преднина пред Танак. В оставащите два етапа до обедната зона за смяна на гуми двамата си размениха по една етапна победа и по едно излизане на първото място, като към момента Танак е този, който ще пристигне в Патада в ролята на лидер.

Намиращия се зад тях Тиери Ньовил бе единствения който успяваше да кара с темпото на Себастиен Ожие и От Танак. За съжаление обаче белгиеца отпадна след като неговия автомобил излезе от трасето в един бавен десен завой. Неговия i20 N Rally1 нямаше никакви щети, но поради местоположението му нямаше как Ньовил и навигаторът му Мартейн Видаге да се върнат на трасето сами.

Проблемите на Тиери Ньовил дойдоха добре дошли за Такамото Катцута. Японеца още веднъж успя да намери своето място в челната тройка. Неговото изоставане спрямо челото е от над минута, но той определено няма да се фокусира върху неговото намаляване в днешните следобедни минавания. Основната задача на пилота на Toyota Gazoo Racing ще бъде да опази своята позиция от доста по-опитния в рали „Сардиния“ Дани Сордо. Испанеца се оплака от проблеми с настройките на своето окачване, след като бе изненадан от условията при вторите минавания на етапите Tempio Pausania и Tula. Неговото изоставане спрямо Такамото Катцута е от 17,1 секунди.

Челната петица се затваря от Елфин Еванс, който получава възможност да се доближи до Тиери Ньовил в битката за титлата. Уелсеца се оплака от липсата на сцепление, като това явление според него се случва за пореден пъ

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]