Техническият директор на Toyota напуска проекта за 2017

13613165_1327869043908780_3185273837773738742_o

Снимка: Фабио Лейте

Техническият директор на програмата на Toyota в световният рали шампионат напуска програмата в един доста крехък от програмата момент. Няма посочена официална причина за напускането на Михел Зотос. Въпреки това редица източници твърдят че, Зотос е имал проблеми при работата си с Макинен  по развиването на автомобила на Toyota за сезон 2017.

Спортният директор на Toyota Ярмо Летинен, потвърждава напускането на Зотос, като уверява че не е имало излишно напрежение в отбора, както и че това няма да попречи върху работата по автомобила.

„Нашата философия е че, едно ядро от хора вършат работата на един технически директор, а не един човек да ръководи проекта“, коментира Летинен.

„ Ние трябваше да дадем някаква титла на позицията на Михел, но неговото напускане не е голяма драма за нас. Разбира се не е приятно това което направи, но ние смятам че, всичко продължава да върви по план.“

Оказва се обаче че, Зотос е един от тримата които са напуснали отбора, което със сигурност е удар за Toyota.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]