Теория на вероятностите: Андреас Микелсен в Тойота?

С тази статия стартираме нашата нова рубрика „теория на вероятностите”. Тя има за цел да представи на нашите читатели една различна гледна точка. Относно евентуалните посоки на развитие зад кулисите на рали спортът у нас и в чужбина.

Андреас Микелсен в Тойота?

Rally Sweden 2015

Преди няколко дни ровейки се из обширната мрежа видяхме, че нашите колеги от известния немски рали портал “Rallye Magazin” буквално ни разстреляха с новината, че Андреас Микелсен има вероятност да премине към отбора на Toyota, които възнамеряват да се завърнат на световната сцена през 2017.

Разсъждавайки (не на глас разбира се) ние стигнахме до следното заключение: На Андреас Микелсен, за разлика от Себастиан Ожие и Яри-Мати Латвала, в края на тази година му предстой да изтече договорът с Volkswagen Motor Sport. Това обаче е отворена възможност за норвежецът да се присъедини към Toyota, като номер 1. Ето защо, японците с отворени обятия биха посрещнали пилот на нивото на Микелсен. Особено, след като са още в началото на своята програма за развитие и нуждата от човек разполагащ с изключително ценното „ноу-хау” за развиването на конкурентен автомобил по стандартите на Volkswagen е повече от голяма.

Чисто хипотетично, ако се развият нещата в тази насока ще се създаде празно място зад волана на третия автомобил на немският производител за сезон 2015, което на вярно според нас ще се запълни от Есапека Лапи. Една от причините е, че финландецът в момента има сключен двугодишен договор с Volkswagen Group. Освен самия договор, нашето виждане се потвърждава и от фактът, че Микелсен и Лапи работят с един и същи мениджърски екип, този на “Event Management”, който поддържа доста добри отношения с Volkswagen Group.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]