Тежки дъждовни условия по време на опознаването в рали Акрополис

Снимки: Facebook

Голяма част от екипажите заявени за участие в предстоящия кръг от WRC рали „Акрополис“ бяха изненадани от изключително нетипични за това състезание условия разкриха от DirtFish.

При опознаването на първия (SS7 Pavliani) от съботните етапи екипажите се сблъскаха с изключително гъста мъгла, което им е попречило да направят вторите си опознавателни минавания. Организаторите публикуваха бюлетин в който удължават времето за опознаване на SS Pavliani заради екстремно сложните метеорологични условия.

Затруднения по време на опознаването е имало и в SS10 Eleftherohori чиито маршрут преминава високо в планината. Част от екипажите дори затънаха в образуваната кал, която най-вероятно ще продължи да съществува и през състезателния уикенд ако от организаторите не се намесят.

Самите организатори разкриха, че част от етапите са били сериозно преработени преди състезанието. Някой от тях не са били ползвани от няколко години и именно заради това на места макадамовата настилка е доста по-гладка от обичайното за това рали. Гръцката надпревара стартира утре от 18:08 ч. с етап по улиците на Атина, а преди това от 08:01 ч. стартира и шейкдауна. Повече информация относно графика очаквайте по-късно днес.