Танер Фауст потвърди участието си в четири кръга от световния раликрос

2014_4_Foust_SC_023

Водещият на американското издание на “Top Gear” Танер Фауст потвърди, че ще вземе участие през 2015 в поне четири кръга от световния шампионат по раликрос зад воланът на Volkswagen Polo RX Supercar подготвен от Марклунд Моторспорт. Фауст, който спечели през миналата година във Финландия, ще стартира през май в английският кръг Лиден Хил. На това трасе американецът има две победи (2012,2013).

„ С нетърпение очаквам възможността да се върна в световния шампионат по раликрос в определени кръгове през тази година,” заяви Фауст, който е и двукратен шампион във „Формула Дрифт”. „ Трасетата в шампионатът са уникални и с нетърпение очаквам да участвам в Лиден Хил- винаги е било нещо специално да вземеш участие в мястото от което се е зародил раликросът.”

Американецът също потвърди участието си в Канада (7-8 Август), Франция (4-6 Септември) и в изцяло новото състезание в Барселона на изключително известната писта от Формула 1 в Каталуния (19-20 Септември).

Интересно е да отбележим, че Фауст ще се завърне и в шампионатът „Формула Дрифт” през 2015 зад воланът на Volkswagen Passat.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]