Танак спечели в Германия, Ожие отново начело на шампионата

Екипажът на М-Спорт От Танак и Мартин Ярвеоя записаха своята втора победа в кариерата през този уикенд на рали Германия. Техните съотборници в лицето на Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия отново излязоха начело в шампионата повеждайки със седемнадесет точки спрямо Тиери Ньовил и Николас Жилсул.

Танак, който записа своята първа победа в кариерата си в WRC на рали „Сардиния“, поведе безапелационно в рали „Германия“ още от седмият специален етап. Днес естонецът стартира в последните два етапа от състезанието с аванс от 18 секунди спрямо неговият преследвач Андреас Микелсен. В края на надпреварата разликата между двамата бе от 16.4 секунди в полза на победителя.

Микелсен, който се качва едва за трети път зад волана на Ситроен С3 WRC, записа първият подиум за Ситроен от победата на Крис Мийк на рали „Мексико“ в началото на сезона. Норвежецът завърши на втората позиция с аванс от 14 секунди спрямо Себастиен Ожие, който влезе в зоната на точките от пауър етапът със своето четвърто време.

Прескачайки Елфин Еванс, четвъртото място на Юхо Ханинен го направи най-добре представилият се пилот на японският тим. Еванс не успя да издържи и на атаката на Крейг Брийн днес, завършвайки на шеста позиция с изоставане от 1.9 секунди зад пилотът на Ситроен.

Яри-Мати Латвала завърши на седма позиция пред Хейдън Падън и Армин Крамер. Ерик Камили и Ян Копецки окупираха челото в WRC2 категорията, докато Понтус Тидеман затвърди тазгодишната си шампионска титла при пилотите и при отборите за Шкода.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]