Танак смята, че грешка при опознаването го извади от рали Монте Карло 2021

Пилота на Hyundai Motorsport Ойт Танак заяви, че грешка при опознаването е причината заради отпадането му от тазгодишното издание на рали „Монте Карло“.

Шампионът за 2019-та спука предна лява гума няколко завоя преди старта на първия съботен етап изпадайки от трето на пето място в генералното класиране. По-късно още в следващата отсечка, тази в която се удари през миналата година, естонеца спука задна дясна гума на своя i20 Coupe WRC.

Те успяват да достигнат сервизния парк с три здрави и една спукана гума, но малко по-късно трябваше да отпадне заради това, че няма право да се движи в прехода само с три гуми.

„Спукахме гума в първата отсечка за деня, което си бе изцяло моя грешка – коментира Танак.  Разбира се, не видях дадения обект при опознаването, като най-вероятно съм ударил камък, който повреди джантата.

„Във втория етап още от самото му начало гумата започна да спада и от там нататък имаше прекалено много време за избиване за да се върна на подиума.

„Сложихме вече спуканата гума с джантата от първия етап за да минем през прехода, но не успя да издържи. Просто не можехме да направим нищо.“ Това отпадане на Танак е неговото второ поредно в рали „Монте Карло“, като за втора поредна година той не започва сезона по много подобаващ начин.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]