Танак се е бил отказал от WRC след проблемите през 2012

От Танак

Новата звезда на Тойота разкри, че е възнамерявал да приключи със своята кариера, след като от М-Спорт го извадиха от основния отбор поради представянето му през 2012.

Както знаете естонецът изгуби своето място зад волан на заводската Фиеста WRC и започна да взима участия за забавление в естонския национален рали шампионат. Представянето му зад волана на Субару Имреза от група N обаче впечатли DMACK и М-Спорт, които му дадоха шанс да се завърне отново. От тогава до края на миналия сезон Танак се състезава зад волана за пореден път на Фиеста-та.

„През 2013 нямах никакво намерение да се завърна в WRC – заявява Танак пред английското издание Motorsport News. – Бях се оттеглил и приключил с кариерата си, стартирах своя собствена компания и започнах нова работа. В общи линии не съм се натискал да се завърна отново.

„Карах кола от група N за забавление. Това е скъп спорт и на топ ниво нямаше как да си го позволя, затова нямаш никакви планове за бъдещето. Някак си обаче получихме нови възможности и шансове, като на края се озовахме отново тук.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]