Танак продължава да води и след съботните сутрешни минавания на рали Уелс

Ойт Танак - Рали Уелс 2019

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя продължават да са лидери и след края на днешните сутрешни минавания, преди екипажите да се отправят към зоната за смяна на гуми.

Естонецът още в първата отсечка за деня увеличи авансът си с 2.4 секунди пред Ожие, който правеше всичко възможно да застигне своят съперник. В поседната отсечка преди зоната за смяна на гуми Ожие направи грешка, която му коства 1.1 секунди. Така разликата между двамата е от 7 секунди в полза на пилота на Тойота.

Тиери Ньовил също бе изключително близо до битката в челото успявайки да прескочи третият Крис Мийк и изграждайки аванс спрямо него от 4.4 секунди и изоставане от 2.2 секунди спрямо Ожие.

Най-бързият пилот тази сутрин определено бе Елфин Еванс, който спечели всичките три специалние етапа стопявайки изоставането си с петият Андреас Микелсен на 4.4 секунди и възползвайки се от инцидента на Крейг Брийн.

Брийн се обърна през таван, като според неговите думи е имал грешка в записките. За негово щастие той все пак успя да се добере до финала на етапа изгубвайки цели пет минути, което го изпраща на двета позиция в генералното класиране.

Тиймо Сунинен също бе изпреварен от съотборникът си Елфин Еванс без да успее да отговори на темпото му. Младият пилот на М-Спорт се намира на седма позиция, коят успя да запази след спуканата гума през преминаването в последната отсечка преди зоната за смяна на гумите.

Понтус Тидема затваря челната осмица с изоставане от над минута и половина за Сунинен. За съжаление Яри-Мати Латвала не стартира днес поради повреда в защитната клетка на неговият Yaris WRC.

Кале Ровампера е лидер в WRC2 Pro с аванс от почти две минути и половина пред Ян Копеци. Трети е Гъс Грийнсмит. Водач в WRC2 е Пиер-Люйс Льобет, който има аванс от едва 1.5 секунди пред Петер Солберг.

Първото от следобедните минавания днес е от 16:08 часът, като ще можем да го гледаме заедно на живо от 16:00 по телевизия Ринг БГ.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]