Танак, Ньовил и Ожие в тежка битка на рали Германия

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя са лидерите след сутрешните минавания от днешния петъчен ден. Въпреки че, изминаха едва три етапа днес, екипажите ни спретната една повече от интересна битка.

Още в първата отсечка за деня Тиери Ньовил пое лидерството от Ойт Танак с аванс от 0.7 секунди спрямо естонеца. Танак от своя страна не изневери на скоростта, която показва през последните няколко месеца и веднага атакува още в следващата отсечка излизайки начело с аванс от 1.7 секунди пред Ньовил. В SS4 Wadern-Weiskirchen I (9.27 км), Танак записа поредна етапна победа увеличавайки авансът си на 3.2 секунди преди обедният сервиз.

Трети на 3.2 секунди зад Ньовил се намира Себастиен Ожие. Въпреки ъпдейтите по мотора на Ситроен, французина не успява напълно да отговаря на темпото на своите съперници и изпитваше затруднение с настройките на своя автомобил. В SS3 Ожие допусна и грешка, изгасяйки двигателя на своят С3 WRC.

На 3.3 секунди зад Ожие се намира Крис Мий, който буквално се намира във война с Дани Сордо, като разликата между двамата след днешните сутрешни етапи е от 0.1 секунди в полза на пилота на Тойота.

Също толкова близка е битката между Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи, които се намират на шеста и седма позиция.

За съжаление Тиймо Сунинен трябваше да отпадне още в първата отсечка за деня поради проблеми с хидравликата на своята Фиеста. Така напрежението върху новакът Гъс Грийнсмит е 100 процентово. За сега той се намира на девета позиция зад един затрудняващ се Андреас Микелсен.

Десетото място е за Кале Ровампера, който води в WRC2Pro с 11.7 секунди пред победителя от рали „Барум“ 2019 Ян Копецки. Лидер в WRC2 е Стефан Лефевр, следван от Николас Чиамин на 12.2 секунди.

Следобедните минавания стартират от 16:45 българско време с етапа Stein und Wein II.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]