Танак най-бърз на шейкдауна в Аржентина

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя записаха най-бързото време в днешният кален и дъждовен шейкдаун. Двамата взеха 4.25 километровата отсечка зад волана на Yaris WRC за 2:34.9 минути.

Второто най-бързо време е за Тиери Ньовил/Николас Жилсул и Крис Мийк/Себ Маршал, които записаха идентични с 0.7 секунди по-слаби от Танак/Ярвеоя времена.

Условията на трасето бе доста тежко с много дъжд и кал, като очакванията са така да бъде през целия уикенд.

„Първото ни минаване не беше зле и с добро сцепление и само на места с кал – коментира Танак. – След това обаче, трасето буквално бе онищожено, затова трябваше да запишем три минавания и да опазим колата.

„Не очакваме условията утре да са по-различни от това. Трябва да усетим, кои са места в които можем да наваксваме. Петъка ще е труден със смесицата между пясък и кал, както и множеството високоскоростни водни препядствия.“

Всички екипажи записаха най-добрите си времена в първите си минавания, като само Тимо Сунинен успя да подобри своето при третото си излизане на трасето.

Себастиен Ожие даде четвъртото най-добро време с изоставане от 0.5 секунди зад Ньовил и Мийк. Сунинен и Сордо затварят челната шестица пред Лапи, Латвала, Микелсен и Еванс.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]