Танак най-бърз в шейкдауна на рали Финландия

Снимка: wrc.com

От Танак и Мартин Ярвеоя са най-бързия екипаж в шейкдауна на рали „Финландия“. Естонците записаха своето топ време при третото си излизане по 4,04 километровата отсечка Vesala, която се намира в близост до сервизния парк в Ювяскюля. Дуото на Hyundai Motorsport записа с три десети по-добро време от своите съотборници Крейг Брийн/Пол Нейгъл.

Лидерите в шампионата Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия, които имат сериозни шансове за спечелването на осмата си титла, са с трето време изоставайки с 0,9 секунди зад Танак/Ярвеоя.

Условията определено са доста различни спрямо това което знаят всички екипажи. Есента донесе температура от 6°C, като междувременно екипажите избраха да стартират с меката смес на макадамовите гуми на Pirelli.

Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге са третия екипаж на корейският тим в челната петица с изоставане от 1,1 секунди. Жорденника Кале Рованпера записа с 0,1 секунди по-слабо време от това на Ньовил, като след него се нарежда Елфин Еванс.

Гас Грийсмит трябваше да се върне в сервизния парк заради проблеми със свещите на своя Yaris WRC.

Същинската част от рали „Финландия“ стартира днес от 13:38 ч с 2,31 километровата отсечка Harju, която ще може да се гледа на живо по Max Sport 2. По-късно от 17:08 ч. Max Sport 2 ще излъчат и второто минаване през 12,31 километровата Assamaki.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]