Танак и Ньовил с по 5 секундни наказания в рали Нова Зеландия

ott-tanak-ойт-танак-хюндай-моторспорт

От Танак и Тиери Ньовил получиха по 5 допълнителни секунди към своите време, малко след края на първия пълен ден от рали „Нова Зеландия“. Това означава, че лидера във временното класиране Танак ще изпадне с една позиция в генералното класиране нареждайки се между Елфин Еванс и Себастиен Ожие.

Тиери Ньовил от своя страна няма да изгуби своята шеста позиция, след като най-близкия му преследвач Оливър Солбер изостава с 42,7 секунди.

Причината за тези наказания е, че стюардите са отчели завишена максималнодопустима мощност на хибридната система, като вместо 240 kJ двамата са раполагали с 241,03 kJ и 242,04 kJ след първия специален етап от ралито. След коментар с временно изпълняващия функцията на спортен директор на Hyundai Motorsport Жулиен Монсен става ясно, че инженерът отговарящ за настройването на системата е пропуснал да коригира мощността, след като с бюлетин номер 2 стюардите са обявили, че автомобилите трябва да са с намалена мощност на хибридната система конкретно за SS1 Pukekawa Auckland Domain.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]