Танак за сега отказва да замени М-Спорт за Тойота

От Танак е на път да обърне гръб на потенциалният му трансфер от М-Спорт към Тойота за предстоящия сезон, след като призна че, само в М-Спорт може да получи шанса да се бори за титлата.

Двамата От Танак и Себастиен Ожие от известно време са център на вниманието относно на къде ще поемат през следващият сезон, до момента обаче нито един от тях не е сключвал или подновявал договор.

Танак заявява пред английското издание Motorsport News, че негови приоритети са световната титла и това да продължи в шампионата, които  според него са над потенциално по-изгодна финансово сделка от страна на друг отбор.

„Приоритетът ми винаги е спорта – разяснява Танак. – Искаш да печелиш и да се намираш в най-доброто място. Трябва да разгледам бъдещите ми опции и да решавам кое е по-добро за мен.

„ Познавам много добре М-Спорт, познавам хората и начинът на работа. Също така участвах в развитието на колата, което ми дава възможността да я карам както аз си искам.  Мисля, че разполагам с това което ми трябва за сега.“

Танак не спестява суперлативи по адрес на колата на М-Спорт, която има четири победи от 10 преминати до момента кръга през този сезон. „По всичко изглежда, че за сега колата с която разполагаме е много силна и е една от най-неутралните и конкурентни на всички настилки.“

Естонецът също допълва: „Видяхме, че много от другите коли са доста силни в определени ралита, но не и по начинът по който е конкурентна нашата. Планът ми е да се боря за титлата. Ок, през тази година се намираме доста близо до това постижение и не е ясно какво ще се случи през следващите три кръга.

„ Определено искам да се боря догодина за титлата както и за бъдещите сезони. Все още имаме отворени предложения от други отбори, затова искам да приключа с този въпрос възможно най-скоро.“

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън потвърди своето желание да задържи настоящият си избор на пилоти, но не и на всяка цена.

„Заявил съм това неколкократно. Въпреки това няма да рискувам отбора или М-Спорт за да продължим така.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]