Танак зададе темпото в Кения

Снимка: RedBull content Pool

От Танак и Мартин Ярвеоя зададоха темпото в тазгодишното издание на рали „Сафари“, след като спечелиха първия супер специален етап вчера.

Дуто на M-Sport Ford успя запише с 0,1 секунди по-добро време от миналогодишните победители в тази надпревара Себастиен Ожие/Венсант Ландес. Според естонеца обаче надпреварата ще се реши в съботните етапи, които според него са и най-тежките.

Рали Сафари е трудно рали. Нека видим как ще се развие след края на съботния ден. Според мен този ден ще ни разкрие много„, разясни Танак.

На трето място след първата отсечка от ралито се намира Кале Рованпера, който заложи на сравнително сигурно темпо тук. През миналата година именно в тази отсечка младия финландец се обърна през таван.

Тиери Ньовил, който взе победата в рали „Сардиния“ преди няколко седмици се намира на четвърто място, като зад него е Елфин Еванс.

Извън челната петица се намират едни от главните герои от шейкдауна по-рано Есапека Лапи и Такамото Катцута. Лапи получи повреда в своя автомобил и не успя да стартира, докато Катцута се преобърна зрелищно през таван.

Дани Сордо първоначално трябваше да постигне седмо време, но получи 10 секунди наказание за фалстарт изпадайки на 16-то място в генералното класиране. Това подпомогна Пиер-Люис Лубе да се изкачи с една позиция пред лидера в WRC2 Оливър Солберг, който въпреки това няма да вземе точки през този уикенд.

Първия етап за днес Loldia (19,17 км) е от 08:00 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3226 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]