Танак води докато Ньовил е опасно близо след края на днешния ден от рали Германия

Снимки: RedBull

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя са лидерите след края на днешния петъчен ден от рали „Германия“. Авансът на екипажа на Тойота обаче е доста малък, а именно 2.8 секунди пред Тиери Ньовил и Николас Жилсул.

Следобедните минавания буквално повториха случилото се от сутринта (Танак, Ньовил и Ожие в тежка битка на рали Германия). Ньовил успя да намали изоставането си на 1.6 секунди още в първият етап след обедният сервиз. В оставащите две отсечки Така бе безпощаден записвайки две етапни победи, но без никаква възможност да избяга на Ньовил.

На трето място с изоставане от 22.1 секунди завършиха Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия. Екипажа на Ситроен се оплакваше от недозавиване при сутрешните минавания, като ако прибавим и грешката им в SS3 настроението им не бе много приповдиганато. В следобедните минавания французите звучаха доста по-оптимистично, но бяха доста далеч от лидерите. След грешка в последната отсечка за деня не им помогна и в крайна сметка те изостанаха значително.

В SS6 дори Дани Сордо и Карлос Дел Барио бяха на крачка от това да им вземат третата позиция, докато испанския екипаж не получи повреда в скоростната кутия на своя i20, което ги торпилира на девета позиция.

Крис Мийк и Себ Маршал завършиха днешния ден на четвърта позиция с изоставане от 3.5 секунди спрямо Ожие/Инграсия. Плътно зад тях са Яри-Мати Латвала/Мика Антила, които прекара почти целият си ден в битка срещу съотборниците си.

Андреас Микелсен/Андрес Яегер, Есапека Лапи/Яне Ферм и Гъс Грийнсмит/Елиът Едмонсър затварят челната десетка, като разликите между трита екипажа са сравнително малки.

Кале Ровампера продължава да води в WRCPro2 пред Ян Копецки, докато Стефан Лефевр също задава темпото в WRC2.

Утрешната програма е още по-тежка за екипажите, които ще се насочат към легендарните танкови тестови трасета и 41 километровият етап Panzerplatte. От телевизия Ринг бг се очаква да излъчат от 16:00 часа в първото минаване през Arena Panzerplate.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]