Танак безпощаден увеличи аванса си, Мийк пое втората позиция след днешния ден от рали Германия

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя продължават да са лидерите и след края на днешния съботен ден. Техните преки съперници Тиери Ньовил/Николас Жилсул и Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия за съжаление нямаха късмет и спукаха гума при преминаванията през 41 километровият етап Panzerplate.

Ньовил и Танак продължиха да си разменят минимални разлики при днешните сутрешни минавания, за съжаление белгиецът спука задна лява гума още в началото на първото минаване през Panzerplatte. Така Ньовил изпадна от втора на пета позиция в генералното.

Това бе повече от добра новина за Танак, който завърши днешния ден с аванс от 32.4 секунди пред съотборникът си Крис Мийк.

Яри-Мати Латвала и Мика Антила също успяха да си подсигурят добър аванс пред догонващите ги Даниел Сордо и Карлос дел Барио, подсигурявайки 1,2,3 за отбора на Тойота. За тяхно съжаление не успяха да задържат зад себе си Мийк/Маршал, но въпреки това изоставането им в края на днешния ден е от едва 9.4 секунди.

Андреас Микелсен нямаше как да отговори на темпото на другите пилоти и за сега се намира на шеста позиция, но с изоставане от 2.1 секунди зад Ньовил.

На седмо място завърши Есапека Лапи, който също се оплакваше от своят С3 WRC описвайки Panzerplatte, като „кошмар“ и „ времето бе пълен боклук“.

Не сме свикнали да виждаме Ожие толкова извън битката, особенно след като той бе царят на дългите етапи. И двете минавания през Panzerplatte не минаха никак добре, спукана гума и пилотска грешка го изпратиха на далечната осма позиция.

Гъс Грийнсмит се възползва от спуканата гума на Такамото Катсута и завърши на девета позиция пред японеца.

Лидер в WRC2Pro  продължава да е Ян Копецки с аванс от 34 секунди пред Ерик Камили.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]