Такамото Катцута с нов навигатор след травмата на Даниел Барит в Естония

Такамото Катцута ще пристигне в Белгия след няколко седмици с нов навигатор, след като досегашния му партньор Даниел Барит се оплака от тежки болки при съвместното им участие в рали „Естония“.

Великобританецът се оплака от тежкa болка в кръста и врата по време на естонската надпревара, което дори принуди Катцута да отпадне от състезанието за да може Барит да бъде прегледан в местната болница.

Въпреки че естонските доктори са изписали Барит, от Toyota Gazoo Racing са решили да го заменят за предстоящото рали „Ипр“ с 26 годишния Кийтън Уилиямс.

Уилиямс е навигатор на ирландеца Джош МакЕрлан с когото взимат участие в WRC3 и европейския рали шампионат бивайки част от програмата на Hyundai за млади пилоти. Двамата с Катцута обаче няма за пръв път да си партнират. Уилиямс вече е бил навигатор на японеца в подготовката му за кръговете в Португалия и Естония през този сезон.

„Рали „Ипр“ е прекалено рано за да може Даниел да се подготви духом и тялом, след като имаше болки – коментира Катцута. – Неговото състояние се подобрява с всеки изминал ден.

„Ще отида в Ипър заедно с Кийтън Уилиямс. Двамата вече сме били екип на три пъти и се познаваме добре. Въпреки всичко това ще бъде едно огромно предизвикателство за нас, след като рали „Ипр“ ще бъде първото състезание за Кийтън на това ниво.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]