Състоянието на Рали Швеция продължава да е притеснително

Днес в официалната страница на рали „Швеция“ излезе дългоочакваната информация от срещата на организатора с промоутъра на шампионата и ФИА.

Въпреки скорошните снеговалежи времето в региона на Вармланд продължава да е необичайно топло, а синоптичните прогнози не са в полза на ралито.

Според съобщението от страна на организаторите представители на отборите и ФИА ще направят обход на етапите в началото на тази седмица с оглед оценяване на моментното състояние на етапите.

Паралелно с това традиционното рали за исторически автомобили бе отменено с цел запазване на настилката.

„Продължаваме да проучваме всякаки възможни начини за да подсигурим провеждането на ралито – коментира Глен Олсон, изпълнителен директор на надпреварата. – Условията се следят постоянно и ситуацията отново ще бъде преразгледана, като понататъчни решение ще бъдат направени до края на тази седмица.“

Междувременно стартираха слухове за замяна на рали „Швеция“ с рали „Канада“ още през сезон 2021..

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]