Съдбата на рали Турция ще стане ясна до края на тази седмица

Според редица слухове и източници постпандемичният календар на световния рали шампионат може доста драстично да бъде редактиран. Причината за това е голямата неяснота около бъдещото на рали „Турция“.

Според DirtFish базираното в курорта Мармарис състезание работи активно върху това да даде възможно най-скоро информация, дали надпреварата ще се състои в предварително заложените дати от 24-27 септември.

„От това което разбираме проблемите на рали „Турция“ не са свързани с коронавирус ситуацията, а са от финансово естество“, коментира източник на DirtFish.

Съседното ни макадамово рали през тази година трябва да организира третото  и последно издание от настоящия тригодишен договор с промоутъра на шампионата, като ако не успеят организаторите да съберат достатъчно бюджет има голяма вероятност рали „Турция“ да не бъде част от световния рали шампионат за в бъдеще.

Финансирането на рали „Турция“ идва основно от държавата, а и все още няма яснота дали въобще организаторите възнамеряват да сключват нов договор с промоутъра на WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]