Сунинен иска от Hyundai да вдигнат нивото за се борят срещу Skoda

Пилотът на Hyundai Motorsport в WRC2 категорията Темо Сунинен наскоро заяви, че неговият тим трябва да вдигне още малко нивото за да достигнат темпото на топ конкуренцията в лицето на Skoda Fabia RS Rally2.

Това се случва след като финландеца завърши едва на шесто място в рали „Швеция“ зад волана на Hyundai i20 Rally2, състезание в което той традиционно се представя изключително силно.

Според Сунинен автомобила на корейският тим има нужда от още малко „побутване“ за успее да отговаря на темпото на конкуренцията.

Имахме двудневни тестове, но в каквито и условия да бяхме тествали, то определено не бяхме готови за това – коментира Сунинен за dirtfish.com. – Хлъзгав лед. Това са условията за които не се бяхме подготвили по време на тестовете. Въпреки това успяхме да подобрим автомобила с развитието на състезанието. Затова мисля, че не всичко зависи от „големите неща“, просто трябва да сме добре подготвени за всякакви ситуации.

Темпото на Fabia изглежда доста впечатляващо, но пък не виждам никаква причина за да не успеем да достигнем нивото и. В петък показахме, че сме там. Затова всичко зависи от малките детайли, както и от пълното раздаване от страна на пилота.

Към момента очакванията са Сунинен да вземе участие в WRC2 чак в рали „Хърватска“ през април, но това тепърва се очаква да бъде официално обявено.

Надявам се да имаме възможността да направим достатъчно тестове за развиване на автомобила. Това е целта на всички, моята както и на отбора„, допълва Сунинен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]