Сунинен, Грийнсмит и Формо са пилотите на M-Sport за сезон 2021

Днес в официално съобщение до медиите от M-Sport обявиха кои ще бъдат техните пилоти за сезон 2021. Това ще са Теемо Суниен, Гъс Грийнсмит и Адриен Формо, като според M-Sport те отново залагат върху развитието на млади пилоти.

За съжаление от списъка липсва Есапека Лапи, който в последното състезание на миналия сезон загатна, че най-вероятно няма да продължи да бъде част от M-Sport.

Продължавайки партньорството си с Елиът Едмънсън Грийнсмит ще вземе участие в първия си пълен сезон в световния рали шампионат. До момента той има три участия със завършване в топ десет, като най-доброто му постижение e пето място.

„Горд съм, че ще представлявам M-Sport – заявява Грийнсмит. – Изключително много съм благодарен за възможността да участвам с пълен сезон. През миналата година успяхме да придобием представа за това, какво ни очаква. Сега сме готови да дадем всичко от себе си за да продължим развитието си в световния рали шампионат.“

Теемо Сунинен през тази година ще участва с частична програма, като също така ще има и нов навигатор до себе си. Неговия навигатор Ярмо Летинен се разделя с младата надежда поемайки по друг път. Не е ясно, кой ще бъде неговия наследник, както и кои ще са кръговете в които Суниен ще вземе участие като цяло.

„Жалко е че няма да продължим с Ярмо, но и двамата знаехме че това ще се случи скоро – разясни Суниен. – Научих изключително много от него през последните 18 месеца, като още от самото начало постигнахме добри резултати.“

Втория автомобил на M-Sport ще бъде поделен между Сунинен и Адриен Формо, който продължава своята кампания в WRC2 и през тази година. Французина ще стартира в рали „Монте Карло“ именно зад волана на Fiesta Rally2.

През тази година автомобилите на M-Sport ще получат и освежаване на дизайна, който бива основно променен от към тавана.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]