Стратиев: Ще си запаля лиценза, и ще карам в чужбина

Снимки: LAP.BG

Днес в пресцентърът на Двореца на културата и спорта във Варна, се проведе първата пресконференция на РАЛИ КЛУБ ВАРНА за тази година. Организаторът Орлин Пенев от ”Нептун Моторспорт Варна”, покани за участие: Йордан Атанасов, Янаки Янакиев, Симеон Димитров, Стефан Либертинов, Тихомир Стратиев, Давид Кварацхелия (Давидоне) и Слави Славов, член на УС на БФАС.

В началото водещият пресконференцията Орлин Пенев, обяви на 24 март, в събота ще се състои  22-рия автопоход „Морски бриз“. В похода ще вземат участие представители на седемте варненски ретро клуба.

След това г-н Пенев попита националния рали шампион за 2017 г. – Тихомир Стратиев, дали е бил поздравен за спечелената титла от официалния вносител и дилър на Пежо за България?

Шампионът даде отрицателен отговор на този въпрос. След това Стратиев емоционално разказа, ” доскоро е знаел какво ще прави, но към днешна дата не знае какво ще прави! Преди десетина дена БФАС много тихомълком, без да съгласува с рали комисията е направила промени в рали календара, което е нелогично, непрактично и няма аналогия това което се случва в България!

Снимка Николай КАРАЗЛАТЕВ

„Променени са датите на всички ралита, без рали Стари Столици, както има   и ново рали в шампионата – рали Сърбия. Имах планове, дори и за участие в европейския рали шампионата, но в момента незнам какво ще правя! За мен това е изключително обидно, защото по този начин, че БФАС се подиграва с пилотите си, като ги принуждава да карат в чужбина.

„До ден днешен, не намерих публикувани правилници за рали състезанията през 2018 г. в България! Има наредби, но не е публикуван правилника! По какви правила, ще със състезавам, къде ще се състезавам, това са въпроси, които всеки един трябва да знае преди да е започнал сезона…..”.

За финал Стратиев заяви: ”Ще си запаля лиценза, и ще карам в чужбина. Нещата не са никак розови!”

Слави Славов, отговори на коментариите на Стратиев следното: ”Календарът за тази година беше променен, понеже министерството на спорта имат желание за следващата година рали България да стане кръг от Европейския рали шампионат.

„Този амбициозен проект, иска време за реализация и се е взело решение, да бъде отложено ралито за края на годината, за да може да се направи съответната подготовка и тази година ралито трябва да бъде кандидатско рали, да дойде наблюдател, да оцени  критериите и дали са покрити стандартите и след това да бъде направено състезанието. Засега ралито остава във Варна, но на 21 април има общо събрание на федерацията и новото ръководство може да поеме друг курс и да прецени, че ралито трябва да бъде преместено!”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]