Стратиева продължава в ERC с участие на рали Кипър

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще продължат със своето участие в ERC (Европейски рали шампионат). Двамата записаха второ място в Ladies Trophy на рали „Барум“, което е едно повече от добро завръщане.

Участието на Стратиева на рали „Кипър“ не е било предвидено, но благодарение на спонсорите и от Petrol, старт номер 100 в кариерата на нашето момиче ще бъде в едно от най-тежките макадамови ралита в Европа.

„Чувствам се развълнувана и щастлива – коментира Стратиева за сайта на Европейския рали шампионат – Рали Кипър ще бъде едно голямо предизвикателство, понеже е непознато за мен и като цяло нямам голям опит на макадам. Винаги съм искала да взема участие в това рали, но без моите партньори от Petrol това щеше да си остане само една мечта.

„Както в Злин ще имам честта да седна зад волана на Peugeot 208 R2, но този път ще го наемем от Sainteloc Racing. Винаги тайно съм се надявала и мечтала да имам толкова добър отбор зад себе си. Ще се доверя напълно в техният опит и познания за да ми помогнат да настройм автомобила за макадамовото трасе.“

Последното участие на Екатерина Стратиева на макадам е през 2014, като тя има участия в Азорските Острови, Гърция и Латвия. Георги Аврамов от своя страна ще дебютира на тази настилка.

Рали „Кипър“ ще се проведе на 27-29 Септември.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]