Лефевр с множество пътни нарушения в Австралия

Организаторите на рали „Австралия“ глобиха Стефан Лефевр с 3200 евро поради множество пътни нарушения в преходите между специалните етапи.

Първото нарушение на пилотът на Ситроен е в прехода за първият специален етап от ралито, като той преминава с превишена скорост от 108 км/ч. при ограничение от 60 км/ч. Това изпълнение донася на французина глоба от 1200 евро. По-късно в събота, той изпреварва бус с ремарке на двойна непрекъсната линия и бива спрян от полицията, като в същото време Лефевр изпреварва специализирана цивилна полицейска кола, която обаче го записва на видео.

Ето и какво пише в официалният бюлетин на организаторите по темата:

„Във видеото се вижда, както автомобилът с номер седем изпреварва специализирана цивилна полицейска кола при двойна непрекъсната линия, и в последствие след точно две минути изпреварва и бус с ремарке. Тези нарушения, както и по-ранното за превишаване на скоростта, се разглеждат, като единично нарушение на пътните правила от страна на ФИА и състезателят бива наказан по член 20.3.1 от спортният регламент на ФИА.

„Освен че, този начин на шофиране нарушава пътните правила за движение по пътищата, то състезателят нарушава и член 12.1.1.с от международният спортен кодекс. Поради тази причина комисарите са решили да добавят още 2000 евро към вече издадената глоба на автомобил номер 7 с пилот Стефан Лефевр.“

Според някой български издания тези нарушения автоматично ще забранят на Стефан Лефевр да вземе участие в първите три кръга от шампионата догодина. Нещо, което е абсолютно невярно. Според правилникът на ФИА такова събитие може да се случи, ако Стефан Лефевр не изплати глобите си към ФИА- те от международната моторспорт федерация дават избор на французина, или плаща глобите или отива на скамейката за първите три кръга от сезон 2018.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]