Стефан Лефевр с дебют зад волана на WRC автомобил на рали „Германия”

5017_StephaneLefebvre-MonteCarlo-2014_001_896x504

Французинът Стефан Лефевр, ще замени своята R5-ца за Citroen DS3 WRC на предстоящото рали „Германия”. Със сигурност това ще е голяма изпитание за шампионът в JWRC и WRC3, след като това ще е първото му участие в германския кръг и второ асфалтово състезание зад волана на автомобил 4х4 след „Монте Карло”.

CITROEN RACING EXPERIENCE- ISSOIRE du 17 au 19 Septembre 2014 -  PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL STEPHANE LEFEBVRE DRIVING DS3 WRC
„Много съм развълнуван,” заяви 23 годишният пилот. „ Знам че, страничното сцепление на WRC автомобила е доста по-добро от R5 и като цяло всичко се случва доста по-бързо. Но докато не седна зад волана не мога да имам представа какво да очаквам.”

Лефевр ще направи еднодневен тест в навечерието на състезанието, но поне за негова утеха има до себе си доста опитен навигатор в лицето на Стефан Превот, който ще изиграе ключова роля при свикването с автомобила.

„ Няма голяма подготовка, но това е играта. Помощта на Стефан в колата е доста важна за мен. Също ми е в помощ че, ще сме на асфалт, понеже това ми е най-любимата настилка. Предпочитам я пред макадама. А относно цели, моята е да дам най-доброто от себе си, да прогресирам след всеки етап и да се опитам да намаля дистанцията си спрямо най-бързите пилоти.”

Французинът е един от 17-те пилота заявени с WRC автомобил за Германия. Друг млад състезател който ще вземе участие е Кевин Абринг, като пилотът на Hyundai ще направи своето трето рали в WRC през тази година.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]