Стартира 48-мото рали България

Вчера на специална церемония бе стартирано официално 48-мото рали „България“. Мястото на събитието отново бе идеалният център на град Варна пред катедралата, като благодарение на това не липсваха зрители които се наслаждаваха на шоуто.

Официалните гости в лицето на министъра на спорта Красен Кралев, представители местната власт, на турската, грузинската и българската федерации откриха надпреварата, като първият автомобил които мина през подиума бе вече легендарното Рено Клио на Тодор Славов.

Пръв от състезателите премина екипажът на Пламен Стайков и Давидоне. Екипажът на „ Стайков Рейсинг Грузия“, има сериозният товар да се бори срещу видимо доста технически по-подготвени турски екипажи.

Ягиз Авджъ/ Бахадир Гюченмез  (Пежо 208 R5) стартираха в надпревара с номер две, но след победата в шейкдаунът техните намерения са да атакуват първото място на всяка цена. Другият турски екипаж фаворит за победата Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркмаз (Форд Фиеста R5) ще стартира с номер, три като в шейкдаунът дуото на „Токспорт“ даде второ най-добро време с изоставане от 0,3 секунди.

При автомобилите с един двигателен мост Игнат Исаев/Милен Илиев дадоха сериозна заявка, че ще са фаворити за победата. Екипажът на „Мегапорт“ успя да запише с 0,1 секунди по-бавно време от това на Стайков/Давидоне и с 0,6 секунди по-добро от това на Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ (Шкода Фабия R5).

Завърналият се след дълга пауза Тихомир Стратиев записа седмо най-добро време с около 2 секунди по-бавно от това на Исаев. Станислав Владимиров и навигаторът му Чавдар Събев изостават с 2,1 секунди за своите съграждани с видимо доста по-неконкурентен автомобил.

Мирослав Ангелов/Недялко Сивов и Григор Григоров/Даниел Милеков затварят първите десет топ време от вчерашния шейкдаун. 43 екипажа за преминали технически преглед, като очакванията на организаторите за сериозна битка и жестока конкуренция са потвърдени.

Днес екипажите ще преминат през цели седем етапа, като денят им ще започне с най-дългият Дюлино,  след което ще преминат през СЕ Аврен и Виница на два пъти в една и съща посока. Можете да следите времената на живо от тук или да следите местоположението на всички екипажи с Live GPS от тук

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]