Стартира подаването на заявки за сезон 2015 в категорията RX Lites

Rallycross photos © QNIGAN.COM 2014

След една доста атрактивна година, поддържащият шампионат на WRX отново ще бъде на сцената в определени кръгове от сезон 2015.

Всички автомобили от „RX Lites” са абсолютно еднакви със своите 310 к.с., средно разположен двигател и задвижване на четирите колела по дизайн на „Олсбергс Мотор Спорт”, изработени от турските специалисти от „Авитас Моторспорт”. Следвайки строго определени характеристики тези серии се оказаха сравнително евтина платформа за да бъдат показани изгряващите нови таланти в раликросът.

През сезон 2015 младоците ще вземат участие в седем кръга, стартирайки от Монталегре (Португалия) следвайки Лиден Хил ( Великобритания) и после Холджес в Швеция. Ново попълнение към сериите е норвежката писта Хел, както и изцяло новият кръг на пистата от Формула 1 в Барселона. Българските фенове ще могат да ги видят на пистата „Истанбул Парк” в Турция.

Победителят в този шампионат, ще получи шанса да вземе участие в последният кръг от световният шампионат в Аржентина зад воланът на автомобил от класът на суперавтомобилите. Миналогодишният победител Кевин Ериксон, също получи този шанс и успя да се качи на подиумът при „големите”. Завършилите на второ и трето място, освен отличие ще получат и цял тестови ден също зад воланът на суперавтомобил.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]