Стана ясна причината за повредата в трансмисията на Ожие в Турция

Снимка: RedBullContentPool

В интервю за уеб изданието DirtFish техническият директор на Toyota Том Фоулер разкри причината за част от проблемите на Ожие, който в крайна сметка отпадна в неделя поради повреда в двигателя.

Преди окончателното си отпадане се оказа, че французина е има счупен магнитен елемент в кутията на своя Yaris WRC.

„Системата която използваме за смяна на предавките се задвижва от електромотор – коментира Фоулер. – Магнитът е част от този електромотор. Оказва се че малко парче с диаметър от 40 милиметра може да причини такива проблеми.

„Никога не сме виждали такава повреда, което буквално е дразнещо за нас. Именно този магнит правеше проблема със скоростите да се появява на случаен принцип, което принуждаваше системата да се рестартира.

Смятаме, че това е производствен дефект. Направихме нужните химически анализи за да открием причината за това, но в крайна сметка смятаме, че основата причина е че частта е била чисто нова. Тя е била в колата на Ожие само в процедурите по стартиране и подготовка в сервиза преди ралито. Оказва се, този електромотор е трябвало да се счупи още щом излезе от завода.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3246 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]