Стана ясен каледар 2020 на WRC

Днес промотъра на световния рали шампионат разкри ревизизраният календар за сезон 2020. В крайна сметка той ще се състои от общо осем кръга, заедно с изминалите до момента три.

Така сезон 2020 ще продължи през септември с рали „Естония“ (4-6 септември). Скандинавското рали през миналата година приюти кервана на WRC, което увеличи шансовете му да бъде част от настоящият календар.

„Нашия екип работи неуморно редом с ФИА, отборите и организаторите на надпреварите –  коментира Оливие Сиесла, основното лице стоящо зад промоутъра на шампионата. –  Благодарение на днешните новини, ние можем да рестартираме сезона с достатъчно време в аванс за да сме сигурни, че ще предоставим един достоен сезон за световния рали шампионат.“

Директорът на рали дисциплината във ФИА Ив Матон  заяви своето разочарование за невъзможността да задържат рали „Аржентина“ в календара.

„Ние сме разочаровани, че не успяхме да намерим сигурно логистично решение за да дадем нови дати на рали „Аржентина“, разяснява Матон.

Всички оставащи кръгове от шампионата ще важат и за подкатегориите на WRC, като допълнителна информация за организацията на JWRC ще бъде ясна на по-късен етап.

Календар 2020*

  1. Рали Монте-Карло  23-26 Януари
  2. Рали Швеция 13-16 Февруари
  3. Рали Мексико 12-15 Март
  4. Рали Естония 4-6 Септември
  5. Рали Турция 24-27 Септември
  6. Рали Германия 15-18 Октомври
  7. Рали Италия 29-01 Ноември
  8. Рали Япония 19-22 Ноември

*Рали „Ипър“ (2-4 Октомври) и хърватското рали остават, като резервни надпревари.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]