Станаха ясни заявените екипажи за рали Хърватска

За втора поредна година Кале Рованпера ще пристигне в рали „Хърватска“ (21-24 април) водейки в шампионата при пилотите. Младия финландец продължава своята кампания с Toyota Gazoo Racing, като неговите съотборници Елфин Еванс и Есапека Лапи също ще вземат учасите в първото изцяло асфалтово рали за сезона.

Присъствието на Лапи в списъка със заявените пилоти означава, че Себастиен Ожие няма да участва, като най-вероятно ще го видим чак на рали „Сафари“. Четвъртото шаси на Yaris Rally1 Hybrid ще бъде за Такамото Катцута.

Пиер-Люис Лубе ще партнира на Адриен Формо и Крейг Брийн в редиците на Ford M-Sport. Гас Грийнсмит също ще вземе участие зад волана на Puma Rally1 Hybrid. Рали „Хърватска“ ще бъде първото участие на Лубе зад волана на WRC автомобил на M-Sport в световния рали шампионат. Поради тази причина французина взе участие в асфалтовия шампионат на Белгия за да може да свикне с автомобила.

Hyundai Motorsport ще пристигнат в Хърватска с непроменено трио от пилоти. Тиери Ньовил ще стартира втори по трасето, докато Оливър Солберг и От Танак ще стартират седми и осми.

29 са заявените екипажи в WRC2 категорията. Сред пилотите са имена като Ерик Кайс, Яри Хутунен, Йоан Росел, Ерик Камили, Стефан Лефевр, Каетан Каетанович, Крис Инграм и др. Прави впечатление липсата на Андреас Микелсен, който през сезон 2022 трябваше да продължи с програма в WRC2.

Рали „Хърватска“ е и втория кръг от JWRC категорията, като участие ще вземат седем екипажа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]