Стайков 16-ти след ден първи от рали Бохемия

Снимка: Личен архив Staykov Racing

Пламен Стайков и Рафи Кадир се намират на шестнадесетата позиция след края на първия ден от рали „Бохемия“. Родния екипаж изостава с 5:12.3 минути зад лидерите Вацлав Пех и Петър Ухел с Ford Focus RS WRC ’06.

Денят за Стайков и Кадир започна записвайки 25-тото най-добро време в 3,99 километровата отсечка Městská прибавяйки още 28,4 секунди изоставяне спрямо челото. В следващите три специални етапа преди обедния сервиз родния екипаж не успя да запише време в челната десетка. В крайна сметка те завършиха сутрешните минавания на 20-та позиция в генералното класиране с изоставане от 1,1 секунди спрямо деветнадесетите Мартин Силк/Павел Адамек (Mitsubishi Lancer Evo IX), докато изоставянето им спрямо челото се увеличи на над три минути.

Следобедните минавания се развиха по-добре за разлика от сутрешните за Стайков и Кадир. В края на деня те успяха да се изкачат с четири позиция в генералното класиране, докато в RC2 те завършиха на четиринадесета позиция. В генералното класиране и в RC2 те изостават с 35,1 секунди пред намиращите се пред тях Михал Саврук/Павел Залабак (Skoda Fabia R5), докато зад тях са Андрей Симек/Витезлав Бадура (Skoda Fabia R5).

В битката за челото основните конкуренти днес бяха Симон Вагнер (Skoda Fabia Rally2 evo), Вацлав Пех и Ян Копецки (Skoda Fabia Rally2 evo). И тримата записаха етапни победи като в края на деня на първа позиция завърши Пех, следван от Копецки на едва 0,7 секунди. На трето място се намира Филип Мареш (Skoda Fabia Rally2 evo) с изоставане от 20,6 секунди зад Пех. Симон Вагнер е четвърти на 8,3 секунди зад Мареш.

Класиране след ден 1

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]