Стайков с поредна победа на рали „Твърдица-Елена“

13702283_10201800184922313_78630333_o

Снимки: APIX Action Photography, Виктор Жеков,Hyundai Racing Trophy

Пламен Стайков и Давид Кварцхелия записаха една от най-доминиращите си победи през този сезон. Екипажът на „Стайков Рейсинг“ бе безапелационен през целият уикенд. Двамата стартираха в неделният ден с актив от почти 40 секунди. В СЕ Буйновци екипажът записа умопомрачителното време от 12 минути и 30.5 секунди, увеличавайки си 13709664_10201800184602305_1974186395_oпреднината на 1 минута и 28.4 секунди пред Мартин Сурилов/Здравко Здравков. През двете минавания на етапът Янковци, Стайков заложи на по-сигурно темпо, но при двете спускания към Твърдица заедно с Давидоне увеличиха аванса си на 2 минути и 52.0 секунди, затвърждавайки победата си.

Второто място е за тандемът Мартин Сурилов/Здравко Здравков. Екипажът на „АСК Стари Столици“ бе доста близко в неделя до лидерите. Въпреки това в етапите Буйновци, Елена-Твърдица и Предела не успяха да достигнат темпото на Стайков/Давидоне, което им коства всички шансове за победа. Екипажът на Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов, завърши на трета позиция в това така трудно рали „Твърдица-Елена“ с пасив от 1 минута и 39.6 секунди зад Сурилов/Здравков.

Четвъртият екипаж в RC2 Марко Стойчев/Йордан Батаклиев, за съжаление не успяха да видят финала, след като се удариха още в първият етап за деня СЕ5 Чумерна (7.6 км).

13681776_1054634927907048_1980844689_o

На четвърта позиция и лидери при екипажите с един двигателен мост са Станислав Владимиров/Чавдар Събев. В неделя те успяха да излязат на чело пред екипажът на Щилян Тенчев/Николай Тенчев в СЕ Буйновци, така единствено сливенските асове Дилян Станков/Младен Карчев останаха пред тях. В СЕ9 Твърдица-Елена обаче, екипажът на „АСК Булсим“ за съжаление се удари и отпадна от състезанието, като за радост на всички щетите по автомобилът са минимални и екипажът е без драскотина. Така Станислав Владимиров/Чавдар Събев излязоха на чело. Екипажът на „Инномоушън“ взе победата в клас RC3.

Победителите в клас RC4 са Боян Безус/Димо Бозуков. Екипажът на „АРТ Рейсинг“  получи в неделя три минутно наказание, което буквално ги бе извадило от класическата им битка срещу Станков/Карчев. Проблемите на екипажите пред тях обаче им помогнаха да се възползват от момента за да завършат в рали „Твърдица-Елена“ на пета позиция.

Добрин Борисов и Белослав Денчев е първият от двата екипажа в НС класовете завършили в твърдишкото рали. Шумнеско-твърдишкият екипаж бе повече от перфектен избягвайки грешки и залагайки на едно сигурно и атрактивно за публиката темпо. Те завършиха състезанието на шеста позиция.

Gerov-Yordanov

Истинска драма се разви в едномарковият шампионат „Хюндай Рейсинг Трофи“, като до последно не бе ясно, кой ще вземе победата. Екипажът на Христо Геров/Йордан Йорданов започна неделният ден излизайки на чело с актив от само 0.5 секунди. До обед те успяха да го увеличат на 13.2 секунди. В СЕ10 Предела, нещата тръгнаха на зле за Геров/Йорданов, след като Григоров/Миленков излязоха на чело с 7.9 секунди актив подсигурявайки си победата в рали „Твърдица-Елена“  в предпоследният етап.

Simeonov-SpasovНа трето място в HRT са Симеон Симоенов/Димитър Спасов, които с всяко едно състезание подобряват значително своето темпо. Мирослав Ангелов/Калоян Атанасов са четвърти, въпреки двете си излитания от трасето в събота. Петия екипаж на „Хюндай Рейсинг Трофи“, този на Георги Делчев/Лазар Тевекелов за съжаление отпадна в СЕ5 Чумерна.

На седма и осма позиция в генералното са Щилян Тенчев/Николай Тенчев и победителите в RC5 Стефан Желязков/Иван Турлаков. Челната десетка се затваря от Антон Титов/Павлин Калчев и вторият завършил екипаж от клас НС Петко Иванов/Георги Иванов.

Младият Виторио Попов завърши на трета позиция в RC4 на рали „Твърдица-Елена“ и на дванадесета позиция в генералното зад Марин Панайотов/Даниел Вълчев.

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]