Стайков с пореден триумф в Сливен срещу топ конкуренция

Снимки LAP.bg

Пламен Стайков и Давид Кварацхелия записаха своята поредна победа в тазгодишното 37-мо издание на рали „Сливен“. Екипажът на „Стайков Рейсинг Грузия“ заложи на сигурно и калкулирано темпо, като записа само една етапна победа в неделя.

„Искам да отбележа, че организацията е много добра доказвайки се за пореден път – заяви в пресконференцията след състезанието Стайков. – Рали Сливен заслужава много повече. Тук са най-красивите планини и сърцето на рали спорта у нас.

„ Другото за което съм изключително доволен е, че имах възможността да се състезавам срещу изключително силна чуждестранна конкуренция и само мога да се радвам, че уважиха нашето състезание.“

Бившата R5-тица на Крум Дончев за пореден път не успя да вземе победата в Сливен срещу Стайков

С изоставане от 37.3 секунди на второ място завърши екипажът на Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркомаз (Форд Фиеста R5). Турското дуо успя да счупи каръка и завърши състезанието с едно добро представяне.

„Много съм позитивен от цялото рали – разясни Авджиоглу –  Етапите са забавни за каране, освен първата част от СЕ Стара Река. Опитахме се да дадем всичко най-добро от нас през този уикенд, имахме добра битка с колегите ни.

Проблемът за нас бе, че стартирахме предпазливо в събота. В етапите Моллова Гора и Котел имахме проблеми с преценката на сцеплението.

Днес в последният етап направихме завъртане и колата изгасна, но така или иначе това не променя резултата. Мисля че, организацията бе добра и искам да поздрави колегите ми. За нас този сезон е доста труден и без никакъв късмет.

Ще се опитаме да се върнем в ЕРТ и ще вземе участие в Сърбия. Също така искаме да поканим Стайков и Гиртофан на рали Мармарис, което кандидатства за кръг то WRC.“

Трети, но не и на трето място в сърцата на българските фенове е румънският екипаж на Дан Гиртофан/Тудор Марза. Екипажът на “ProRally Team Brasov” определено спечели феновете с едно много атрактивно каране. В крайна сметка те завършиха рали „Сливен“ с изоставане от 15.1 секунди спрямо Авджиоглу/Коркомаз.

Победители при автомобилите с един двигателен мост и в клас RC4 е екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков с тяхното Пежо 208 R2. Уикендът на дуото на „Григоров Рейсинг“ определен не бе никак лесен, но в крайна сметка се опазиха от проблеми и също така се прибраха в къщи с купата носеща името на Тодор Славов.

Петото място след една уникална битка за стотни от секундата и с изоставане от буквално нула секунди спрямо Григоров/Миленков е екипажът на Мартин Коев и Димо Бозуков. Варненският тандем определено прескочи очакванията на всички специалисти с едно силно и атрактивно карана в едва първото им състезание зад волана на Митсубиши Лансър Ево 9.

Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3 R3T) определено показаха форма през този уикенд, като напълно заслужено взеха победата в клас RC3, както и петото място в генералното класиране с изоставане от 16.4 секунди спрямо Коев/Бозуков.

Седмата позиция в генералното и втората в клас RC4 е за Тихомир Стратиев/Добрин Борисов, които загърбиха съботните проблеми и направиха едно изчистено и атрактивно каране в неделя.

Третите в клас RC4 се наредиха на осма позиция в генералното и това са Даниел Попов и Дилян Попов, които имаха сериозни проблеми с електроника на автомобилът им. По подобен начин дори отпадна екипажът на Мирослав Ангелов/Недялко Сивов, които имаха голям шанс да спечелят в сливенското рали.

Най-добрият сливенски екипаж бе този на Щилян Тенчев/Златин Басмаджиев, които с техният Ситроен С2 се справиха повече от блестящо завършвайки на девета позиция в генералното класиране пред турският екипаж на Адил Кучуксари/Керим Тар с Митсубиши Лансър Ево 9.

Завършилите на втора позиция в RC3 Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен С2) приключиха състезанието на единадесета позиция в генералното класиране.

Атрактивният автомобил Ваз 2108 на Тодор Атанасов/Владимир Владимиров взе победата в Е1 класът завършвайки на 38-ма позиция в генералното пред победителите в RC5 Симеон Симеонов/Йордан Йорданов с Хюндай i20.

Зад Симеонов/Йорданов завърши екипажът на Екатерина Стратиева/Георги Аврамов със Ситроен C2 R2.

Rally Sliven 2017- Final Vlog

Публикувахте от Rally Sliven в 3 септември 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]