Стайков с победа в ERT2, Авджъ взе рали Троя

Пламен Стайков и Давидоне спечелиха в клас ERT2 на рали „Троя“. Българо-грузинският екипаж бе безапелационен, като за пореден път показа на турските екипажи как трябва да се кара едно Мистубиши  Лансър Ево 9 на асфалт.

„За мен резултатът ми от това състезание е повече от победа. Както знаете през годините или побеждавам или отпадам – обясни Стайков на финала. – Този път успях да задържа емоциите на заден план и да заложа на тактическото каране.  За остатъка от сезона ще продължим да се целим в ERT шампионата и най-вече в ERT2 категорията.“

В генералното класиране Стайков и Давидоне са на четвърта позиция с изоставане от почти три минути зад победителите Ягиз Аджъ/Бахадир Гюченмез (Пежо 208 R5). Победители от рали „България“ за пореден път показаха, че са класа над конкурентите.

Второто място в генералното е за Бурак Чукорва/Ведат Бостанджи следвани от своите съотборници Угур Сойлу/Араш Динчер, които прекосиха финиша с един двигателен мост.

Симеон Симеонов и Йордан Йорданов взеха победата в HRT и клас RC5, като младото дуо завърши на 21-во място в генералното класиране.

„ Неделния ден бе много по-различен с доста по-малко сцепление и с множество слепи превали. – заяви пред нашата камера Симеонов. – Успяхме да направим много точни записки, поради което бяхме уверени и успяхме да запишем добри времена.“

Денис Станчовски/Младен Карчев завършиха на второ място в HRT и RC5,като в генералното се намират на 24-та позиция.  Виктория Гъркова/Велислава Павлова успяха да се справят с изключително тежките неделни условия и се прибраха с третото място в HRT и RC5, побеждавайки турският екипаж участващ в Хюндай Рейсинг Трофи Топрак Чандан/Ерхан Арикан.

Рали Троя ден 2

Публикувахте от BG Rally HD в 3 юли 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]