Стайков стартира в Сливен с нов спонсор

Екипажът на Пламен Стайков и Давид Кварацхелия ще разчита на изцяло нов спонсор до края на сезона в лицето на DENSO. Дебюта на партньорството между Стайков и японската фирма ще се случи на рали „Сливен“ след две седмици.

DENSO разполага доста дългогодишен опит в изработката и производството на автомобилни части и сериозна история в подкрепянето на различни моторни спортове. По настоящем те са едни от основните спонсори на програмата на Тойота в Льо Ман. А в САЩ те спонсорират Дан Флечер, един от водещите пилоти в националния драг рейсинг шампионат (NHRA) и редица пилоти участващи в NASCAR сериите. В миналото те са подкрепяли и екипът на Субару в WRC.

Какво е общото между Стайков и отбора на Тойота в WEC шампионата?

Стайков вече има две победи в рали „Сливен“, но за битката за третата ще трябва да се изправи срещу доста сериозна чуждестранна конкуренция разполагаща с топ рали автомобили. Целта на Стайков и Давидоне през този сезон е да се борят за титлата в ERT2 категорията, след като поради малшанс на рали „България“ и сериозна конкуренция на рали „Троя“ те трудно ще се преборят за титлата в генералното класиране на балканската зона на ERT шампионата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]