Стайков повежда, драма в сервизния парк на рали Сливен

IMG_9670

Пламен Стайков и Давид Кварцхелия поведоха след един доста дълъг първи ден от рали „Сливен“. Екипажът на „Стайков Рейсинг“ бе безапелационно бърз както винаги, като вчера завършиха деня с актив от 1 минута и 47.9 секунди пред Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле.

Въпреки това, темата в края на деня бе в изцяло друга насока. Екипажът на “Fujairah Rally Team”, не бе никак доволен от разликите си спрямо екипажът пред тях. Затова те отправиха контестация към техническите лица, относно нередности в хомологацията на автомобила на Пламен Стайков. Ал Кетби показа редица снимки от автомобила на Стайков, които според него доказват неговата теза. В момента топката е предадена на техническата комисия на рали „Сливен“, но въпреки това Ал Кетби е готов да занесе контестацията си до най-високите ешелони на ФИА в Париж.

IMG_9666

Битката в топ три бе доста оспорвана, след като Мартин Сурилов/Здравко Здравков, Йордан Атанасов/ Ангел Башкехайов и Валенти Порчистеану/Дан Добре си спретнаха една доста интересна борба. За капак на всичко към нея се присъединиха и лидерите при автомобилите с един двигателен мост, Даниел Попов и Дилян Попов. Въпреки голямата си пауза, младия Попов показа много голяма скорост, като на моменти бе по-бърз от Вали Порчистеану.

14183808_507806286095365_1027851091322856840_nМартин Сурилов и Здравко Здравков прекараха целия ден с проблеми с техния двигател, въпреки това те са на третата временна позиция изоставайки с 0.2 секунди зад Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле. За съжалени голяма част от екипажите в RC2 имаха проблеми, Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов отпаднаха в СЕ6 Гавраилово 2 поради повреден заден диференциал на тяхното Митсубиши. Вали Порчистеану и Дан Добре, имаха разхлабени болтове на карданът на техния автомобил.

Проблеми имаха и Калин Бенчев/Алекс Спиров. Екипажът на „Дунев Рейсинг“ за съжаление получи повреда в електрониката на своя автомобил, което ги принуди да паркират своят иновативен автомобил в бокса, като очакваме да продължат по системата рали 2.

Зад лидерите с един двигателен мост на пета позиция в генералното са Дилян Станков/Малден Карчев. Въпреки силното темпо на сливенския екипажи, Дилян призна пред нас че, няма как да се сравняват с автомобила на Даниел Попов. Най-добре представящият се сливенски екипаж изостава с 1минута и 44.6 секунди зад своите конкуренти в RC4.

Станислав Владимиров и Чавдар Събев завършиха вчерашния ден на шестата позиция и на чело в RC3 изоставайки с 26.6 секунди от битката при автомобилите с един двигателен мост. Третите в RC4, Боян Безус/Димо Бозуков са на седма позиция в генералното с пасив от 36.8 секунди зад Владимиров/Събев.

Челната десетка се затваря от Марко Стойчев/Йордан Батаклиев, Стефан Желязков/Иван Турлаков и Тодор Атанасов/Иван Минев с ВАЗ 2108.

Grigorov_Milenkov

Битката в HRT бе повече от интересна, след като Христо Геров/Йордан Йорданов успяха да поведат в класирането пред Гиргор Григоров/Даниел Миленков. За съжаление Геров износи своите гуми и позволи на Григоров да излезе пред него в СЕ5 Ичера. Така Григор Григоров и Даниел Миленков излязоха на чело и до края на деня успяха да изградят преднина от 31.6 секунди в генералното класиране на Hyundai Racing Trophy.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]