Стайков оглавява заявките на рали Сърбия

Снимки: LAP.bg

Днес стана ясен списъкът със заявените екипажи за предстоящото рали „Сърбия“ (22-24.09.2017). Сръбското рали през тази година прави своят 50-ти юбилей, като определено ще ни направи свидетели на една интересна битка. За жалост състезанието не е част от българският ни шампионат, но въпреки това съседите ни доволно са събрали 38 екипажа от няколко страни благодарение на това, че са кръг от ERT шампионата.

Под номер едно ще стартират победителите от рали „Сливен“ екипажът на Пламен Стайков и Давид Кварацхелия. Дуото което е и победител в миналогодишното издание на сръбското рали определено ще покаже на какво е способно.

С номер две обаче отново са заявени победителите от рали „България“, Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез (Пежо 208 R5). За съжаление не видяхме турският екипаж в Сливен преди няколко седмици, но според нашите източници определено ще се появят в Ужице.

Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркмаз също са подали своята заявка за участие и ще стартират под номер 3. Екипажът на “TOKSPORT WRT” успяха да счупят къръка в Сливен, като определено ще има какво да покажат и при нашите съседи.

Двата турски екипажа от рали „Сливен“ с Митсубиши Лансър ево 9 също ще вземат участие, като за разлика те ще трябва да се изправят срещу любимците на сръбската публика Георги Василев/Стефан Добрев. Сливенският екипаж определено държи на кратката си програма и няма да разочарова сръбските си фенове.

Един от фаворитите за победата в RC3 и автомобилите с един двигателен мост определено ще бъде Игнат Исаев (Ситроен DS3 R3T Maxi), който за сега не е посочил своят навигатор.  За победата в RC4 ще се борят със сръбските ни съседи екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков, които определено показаха скорост в Сливен и се надяваме да ги видим в същият дух и в Сърбия. Иво Дечков/Йордан Дечков със Сеат Ибиза са другият български екипаж подал своята заявка за участие в RC4, докато Щилян Тенчев/Байчо Ненов също възнамеряват да се сборят с колегите си в RC4.

Христо Геров/Димитър Трифонов имат желание да покажат на какво са способни в RC5 с миналогодишната версия на Хюндай i20. Последният заявен за сръбското рали български екипаж е този на Николай Кортелов/Наско Цонев, които ще се състезават по традиция в клас RC5.

Пълният списък можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]