Стайков мери сили с Микелсен и Копецки през този уикенд в рали Бохемия

Базираното в сърцето на Skoda Млада Болеслав рали „Бохемия“ ще бъде първото международно участие за този сезон за екипажа на Пламен Стайков и Рафи Кадир. Кърджалийското дуо определено се хвърля в доста дълбоки води в столицата на Skoda Motorsport изправяйки се срещу едни от най-добрите заводски пилоти на чешкия производител.

В RC2 категорията своите заявки за участие са подали цели 20 екипажа, като общо 18 от тях ще бъдат зад волана на Skoda Fabia.

Именно в това рали от Skoda Motorsport ще покажат, макар и в ролята на форлойфер, своето най-ново оръжие Skoda Fabia RS Rally2, което ще бъде в ръцете на Андреас Микелсен.

Както помните нашата медия бе една от първите докоснали се до този автомобил, което прави лично за нас рали „Бохемия“ едно от най-интересните ралита за сезона.

Чешкото рали е известно с изключително техничните и взискателни специални етапи, които ще отведат екипажите за поредна година в региона на централна Бохемия и Либерек. В петък програмата стартира с церемония по откриването следвана от първия специален етап стартиращ от 17:48 ч. българско време.

За тазгодишното издание на рали „Бохемия“ отново са подготвили класиките Квитковице, Бзи и Радостин в региона на Либерек. Те ще се карат по два пъти в съботния ден, който е с обща състезателна дължина от 89 състезателни километра. В неделя екипажите се завръщат към Млада Болеслав за да преминат по два пъти през отсечките Старомиестка, Красна и Звиретице.

Сервизния парк на надпреварата за поредна година е локализиран в летище Хошковице, което се намира в близост до Мнихово Храдище. Можете да видите пълния списък със заявени екипажи от тук. А от тук ще можете да следите времената на живо.

Часови график в българско време

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]