Стайков/Кадир с участие на рали Бохемия

Снимка: И.Телкеджиев

Екипажът на АСК „ФЛАТ-АУТ“ Пламен Стайков и Рафи Кадир ще запишат първо официално участие за сезон 2022. То ще бъде извън пределите на България – в чешкото рали „Бохемия“. 

Надпреварата е пети кръг от чешкия шампионат и ще се проведе в периода 8-10 юли, в град Млада Болеслав. Феновете знаят, че тук е „домът“ на спортната дивизия на Шкода, където се произвеждат колите им от категория R5/Rally 2. 

Предизвикателството пред двамата е огромно, предвид факта, че това е едно от най-силните състезания в шампионата на чехите. В него участие взимат пилоти от световна 
величина – Кале Рованпера, Яри Хутунен, Марко Булакия, Ерик Цайс, Оле Кристиан Вейби и др.

В тазгодишното издание се откроява и заявката на Ян Копецки, който е бивш шампион в WRC2 и осемкратен рали шампион на Чехия. 

Изборът на Пламен Стайков никак не е случаен, тъй като пилотът обича да поставя летвата високо. Конкуренцията в тази надпревара е огромна, а броят на заявките през миналата година достигна 90 екипажа от 7 държави. 

Българският тандем ще трябва да се пребори не само със световните звезди и местни асове, но ще трябва да положи неимоверни усилия при преминаването през техничните чешки етапи с новия за екипажа автомобил Škoda Fabia R5. 

Стайков и Кадир тепърва ще се впуснат в опознаването на колата, предвид липсата на състезателен опит и тренировъчни километри, следствие от сложната ситуация в българския автомобилен спорт.

Целта, която състезателите на АСК „ФЛАТ-АУТ“ си бяха поставили в началото на сезона, а именно – спечелването на националната титла в рали шампионата, се отлага за 
следващата година, а отборът насочва ресурса си към рали „Бохемия“ и най-голямото автомобилно състезание в Чехия – рали „Барум“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]