Стайков и Сурилов в жестока битка за Шумен, след един дъждовен първи ден

IMG_5602Снимки: APIX Action Photography

Пламен Стайков/Рафи Кадир (Mitsubishi Lancer Evo IX) водят след първия сравнително мокър ден от рали „Стари Столици”. Екипажът на АСК „Евроком” спечели три от четирите специални етапа и в края на деня са лидери с изключително малката разлика от 2.1 секунди. „Въпреки че времето беше сухо, нашата тактика от първата отсечка е да излезем с интермедия,понеже имахме информация че втората отсечка е доста влажна,” заяви Пламен Стайков за BGRallyHD. „Правим интересна битка, което е много атрактивни за публиката, както и самите ние следователно си вдигаме нивото. За утре ще следим как се движат времената и следователно какви са атмосферните условия и ще преценим колко ще рискуваме.”

IMG_5451Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo IX) до момента са втори, но не изпускат нито за миг пред себе си Стайков и Кадир. Шуменското дуо кара изключително прецизно и атрактивно, което им донесе и етапната победа в СЕ3 Пивовара 1 (12.3 км). Трети на 53.7 секунди от Сурилов/Здравков са екипажа на „Дианел Рейсинг” Георги Василев/ Стефан Добрев. Сливналии карат в свое собствено темпо задържайки третата позиция и изграждайки аванс пред четвъртия екипаж на Боян Безус/Димо Бозуков (Renault Clio). Безус/Бозуков, се представят изключително добре и са лидери в техния клас RC4. Двамата успяха да се преборят за временната четвъртата позиция в генералното със Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Opel Astra), като разликата между двата екипажа в края на деня е 1.3 секунди.

DSC_4101

Владимиров и Събев са също така и лидери в RC3, след като Боби Григоров и Ангел Башкехайов (Citroen C2 S1600) получиха повреда в спирачките още от първия специален етап за деня, което ги принуди да изпаднат на 18-та позиция. Отборът на „Хоби Кар” до последно ще се бори да отстрани проблема, като всички се надяваме да ги видим по трасетата днес.

Дебютантите зад волана на Mitsubishi Lancer Evo IX Антон Титов/ Венцислав Мирчев са на шеста позиция, като на двамата не им е никак лесно да свикнат в тези хлъзгави условия с автомобил тип 4х4. Зад тях на 0.9 секунди са Дилян Станков/Младен Карчев (Renault Clio), сливналиите са и втори в своя клас RC4.

Осмата временна позиция е за Емил Денев/Богомил Ненов (Renault Clion) изоставайки на 19 секунди зад Станков Карчев. Екипажа на „Мегапорт” е и втори в RC3. Девети и десети са Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Михайил Симеонов/Василе Георгиев (Citoren C2). Разликата между двата екипажа 8.7 секунди.

DSC_4342

В HC2 лидери са Георги Янков/Цветан Балджев (Subaru Impreza) с преднина от почти две минути пред Петко Иванов/Димитър Трифонов също със Subaru Impreza. Двамата се намират на 12-та и 19-та респективно позиции в генералното.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]