Стайков и Григоров с участие на финала на ЕРТ в Португалия

Снимки: LAP.bg

Преди няколко дни стана ясен списъкът със заявените екипажи, които ще вземат участие във финалната надпревара от ЕРТ, която обединява топ три екипажите във всеки един клас от всяка една зона.

След като рали „Хеброс“ отпадна като евентуален финален кръг от шампионата, негов наследник е португалското асфалтово рали „Касинос до Алгарве“ (17-18 Ноември). Базираното в Портимао състезание е с дължина от 387 километра, като 155 километра са състезателни разделени на тринадесет етапа.

За наша радост сред 36-те заявени (oт които 17 за ERT) за това състезание екипажа са и тези на Пламен Стайков/Давидоне и Григор Григоров/Даниел Миленков, които ще се борят за титлите в ERT2,ERT3 и ERT Junior.

„Ралито разполага с хубава настилка и множество бързи части и отсечки. На места също така има доста тесни секции, които ще са трудни за нас с оглед габаритите на нашият автомобил – коментира Давидоне пред narodensport.eu на официална пресконференция във Варна. – Изгледахме доста клипове на нашите нови конкуренти и определено ще е сериозна борба. Искам да отбележа че, победителите във всеки един клас си тръгват директно с титлата в ERT.

„Искам да благодаря на нашите спонсори и приятели за подкрепата. Пламен е вече в Португалия а аз излитам в понеделник. Подготвени сме за всякакви условия, като ще вземем с нас гуми за мокро въпреки прогнозите за добро време.“

Night test for rally #CasinosdoAlgarve 🚗💨💨 #ENEKOD #riskengineering #Transpress #garmin #tissot #srauto #total #night #test #rally #damnfog #sliperry

Публикувахте от Grigor Grigorov Jr. в 7 ноември 2017 г.

 

От страна на Григор Григоров и Даниел Миленков също тече усилена подготовка и тренировки, като екипажът на Григоров Рейсинг активно споделя в социални мрежи развитието на подготовката им. Младият екипаж ще се бори за две титли в ERT3 и ERT Junior.

Целият списък със заявките можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]