Стайков и Григоров водят в ЕРТ2 и ЕРТ3

Снимки: Официална Фейсбук страница на ралито

Пламен Стайков/Давид Кварацхелия и Григор Григоров/Даниел Миленков поведоха в съответните им класове след един сравнително спокоен ден за тях, имайки предвид непознатите условия с които се сблъскаха.

Екипажът на „Стайков Рейсинг“ показа сериозна доминация в ЕРТ2, печелейки четири от пет етапа. Първоначално плътно зад тях бе ирландският екипаж на Уйлиям Мавити/Андрю Браун, но до края на деня нашенците изградиха страхотен аванс. В крайна сметка Стайков води с преднина от над минута спрямо вторите Адил Кучуксари/Керим Тар, които прескочиха ирландците в последната отсечка за деня.

Григор Григоров/Даниел Миленков също правят едно впечатляващо рали, след като също доминират в ЕРТ3 и JЕРТ. Българският екипаж със своето Пежо 208 R2 започна денят на сигурно, като след всеки изминал етап се изкачваше с по една позиция нагоре. В SS3 те се намираха на втора позиция с пасив от почти минута спрямо опитният екипаж на Педро Антунес/Пауло Леонес. В следващият етап обаче португалците направиха грешка, което ги изпрати на четвърта позиция. До края на деня нашите момчета трябваше просто да менажират своето темпо, след като разполагаха вече със сериозен аванс спрямо преследвачите им Йонас Попорас/Айсвидас Палиукенас.

В генералното класиране за ЕРТ португалецът Педро Мейрелес води пред Орхан Авджиоглу с аванс от 1.4 секунди. Чехът Андрей Бисаха е трети, но не е далеч от лидерите, след като изостава със само 2.8 секунди спрямо турчинът. Ягиз Авджъ, който се намираше на втора позиция преди последният етап за деня, затваря челната четворка, като той все още има шансове да се завърне в челото понеже изоставането му спрямо лидерът е от 3.7 секунди.

Челната шестица се затваря от Войтех Щайф и Антонин Туслак, които изоставят от четворната битка за победата с над 40 секунден пасив. Стайков се намира на четиринадесета позиция в генералното класиране, а Григор на деветнадесето.

Днес на екипажите им предстой последният и най-дълъг ден, като първият етап за деня стартира от 11:00 часа българско време. Времената на живо можете да следите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]